Hopp
Publicerad 2020-03-18 av Anna Lena Evehäll
 

Det är en vacker vårdag när solen bryter igenom. Vi får våraningar. Mycket är sig likt MEN mycket är också sig helt olikt. Vi möter nu dagar vi aldrig anat kunde komma, och så abrupt. Hur har du det? Hur mår du? Nu gäller det att ha omsorg om varandra! Tänk på dina vänner, dina grannar, de som lever ensamma. Använd telefonen. Använd mailen. Lyssna inte på varenda nyhetssändning. Gör något du tycker om att göra. Be, tala med Gud. 

Två bibelord når mig genom flödet av information

  • Romarbrevet 12:12 "Gläd er i hoppet, var uthålliga i lidandet och ihärdig i bönen".Nu gäller det att hålla modet uppe, inte förlora hoppet. Viruset kommer att passera. Livet kommer att återgå till mer normala dagar. Gud har inte vänt sitt ansikte IFRÅN oss utan TILL oss. Håll den tanken levande. 
  • Ordspråksboken 12:25 "Bekymmer gör hjärtat tungt, ett vänligt ord muntrar upp" är ett ordspråk troligen från tiden efter babyloniska fångenskapen på 500-talet e.Kr. Men det stämmer genom både tid och rum. Vi vet att vänlighet gör all skillnad i världen när hjärtat är tyngt av bekymmer. Glöm inte att dela de vänliga orden med varandra, var frikostig med dem, tveka inte att dela vänlighet med varandra. 

Vi i Hagakyrkan samlar oss till bön i hemmen kl. 18.00 på onsdagar. Tänd ett ljus, sitt ner, läs ett bibelord, tala med Gud om det som ligger på ditt hjärta, situationen just nu. Ca 18.45 ber vi Herrens bön och avslutar stunden. Då vet du att du inte är ensam, vi är fler som är i bön, tillsammans men i våra hem. 

Vi fortsätter i nuläget att fira gudstjänst på söndagar kl. 10.00, kanske en enklare ordning men dock en gudstjänst. Kan du inte vara med, vill inte gå ut - så tänd ett ljus och var med i tanken. Du kan även titta på TV-gudstjänsten. Nu bär vi varandra och oss själva i liv och bön inför Gud. 

/Pastor Anna Lena 

Arkiv
"Jag har aldrig fått se hans ansikte..."
2024-04-03 av Anna Lena Evehäll
Berättelsen
2024-03-26 av Peter Lyxell
Tystnad
2024-02-29 av Anna Lena Evehäll
Lista äldre inlägg