Påsktid i stillhet
Publicerad 2020-04-08 av Anna Lena Evehäll
 

Stilla veckan - i år är den verkligen stilla! Vi firar påsk i stillhet, och med eftertanke. Det är bara att finna sig. I dessa dagar krävs det MOD för att stanna i det som är. Lika var det vid påsken i Jerusalem när hela världen vändes upp och ner för lärjungarna. Det krävdes mod att stanna i det som var. En rejäl utmaning. 

Vi vill dock önska dig en GLAD PÅSK. Påskens innersta kärna handlar om att ljuset är starkare än mörkret, livet är starkare än döden, nåden är större än hoten, glädjen är starkare än sorgen. Vi går i påskens berättelse om Jesus Kristus både död och liv till mötes, förvirring och klarhet. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Varje onsdag kl. 18.00 kan du vara med i bön hemifrån. Tänd ett ljus, läs ett bibelord, be. Kl. 18.45 kan du vara med och be Herrens bön, som får avsluta bönestunden. Var med i bön hemifrån! 

Varje vardag läggs "Dagens tanke" upp här på hemsidan och på Facebook. "Dagens tanke" är ett samarbete mellan Equmeniakyrkorna i Örebro där församlingarnas pastorer hjälps åt att ge en tanke, en liten andakt. 

På startsidan hitttar du Hagakyrkans program. Där kan du se att många samlingar är nu inställda på grund av myndigheternas råd och anvisningar. Håll dig uppdaterad via den här sidan och Hagakyrkans Facebook-sida. 

Var rädd om dig. Lyssna på myndigheternas råd och anvisningar. Håll modet uppe! Gud vare med dig! 

/Pastor Anna Lena 

Arkiv
Gudstjänst på YouTube
2020-05-02 av Peter Nolåkers
Gudstjänst på YouTube
2020-05-02 av Peter Nolåkers
Gudstjänst på YouTube
2020-05-02 av Peter Nolåkers
Lista äldre inlägg