Höst
Publicerad 2022-10-12 av Anna Lena Evehäll
 

Skäpplandsgatan är i dessa dagar en kaskad av färg, träden växlar nu till höstfärger. När solen lyser över Haga kan man tro att träden tagit eld, de lyser som av eldsflammor. Det är något tjusigt över trädallén fram till Haga Centrum. 

Alla har vi vår relation till hösten och den kan variera. Några av oss älskar hösten. Den klara luften, färgerna, vilan som naturen går in i och som oxå påverkar oss. Andra av oss räds mörkret som nu kryper på oss, kylan som närmar sig, frosten som får oss att huka och skrapa bilrutor. 

Vi har just passerat Tacksägelsedagen i kyrkoåret. En dag då vi påminner oss om tacksamhetens plats i våra liv. Tackar Gud för välsignelser i form av skörd, mat och upplevelser. Som kyrka och troende lutar vi oss alla lägen till Gud, mot Gud. Det är väl att få ha någon att rikta vår tacksamhet till. Vi anar storheten i det stora eko-system vi tillhör, det finurliga i naturens årstider och allt det för med sig till oss! Men vi anar oxå skörheten i systemet när vi ser hur de tropiska stormarna som dragit runt jorden förstör, hur massiva regn sätter liv och egendom i fara. Systemet är skört efter all tid som gått, all mänsklig påverkan på klimatet. Livet är skört. Vi behöver varandra och vi behöver Gud. 

En varm hösthälsning till dig denna dag!

                                                                                       Anna Lena Evehäll, pastor

Arkiv
"Jag har aldrig fått se hans ansikte..."
2024-04-03 av Anna Lena Evehäll
Berättelsen
2024-03-26 av Peter Lyxell
Tystnad
2024-02-29 av Anna Lena Evehäll
Lista äldre inlägg