Julefrid och solidaritet
Publicerad 2015-12-22 av Ann-Louise Holmlind
 

Så här i juletid tänker vi på våra nära och kära och vill ge dem det allra bästa man kan tänka sig. Kanske unnar man sig något extra för egen del också. Men i julens anda om fred och frid åt alla behöver vi också tänka på dem som saknar det mesta.

Vi kan sprida ljus och glädje till fler genom att skänka en slant till välgörande ändamål, som missionskampanjen "Tänd ett ljus" (läs mer här till vänster). Men det finns mycket mer man kan göra. Bjuda med någon till sitt julbord som annars sitter ensam. Skänka kläder och skor till ensamkommande flyktingbarn. (Röda korset tar emot och distribuerar) eller se till att julen blir en "vit högtid" utan alkohol, så att våra barn och ungdomar kan känna sig trygga i hemmet.

När Jesus föddes hit till jorden gjorde han det under de mest enkla förhållanden. Det fanns inte plats för honom i en riktig säng, utan hans föräldrar hänvisades till ett stall. De orden är tänkvärda. Idag tvingas många fly från sina hem utan att få med sig sina ägodelar. Och nu i Sverige 2015 har vi fullt på alla boenden. Vissa hänvisas till att bo i tält. Parallellen känns skrämmande aktuell. Medmänsklighet är en viktig egenskap som vi inte får tappa i dessa tider. Varenda människa är värdefull och älskad i Guds ögon.

Ps 811 v. 3

Nu tiden är inne. Ett barn är oss fött. Och rummet är fattigt, Maria är trött. Sin kärlek så skyddslös Gud världen förtror. Som barnet i krubban han här bland oss bor. (E. Norberg)
Arkiv
"Jag har aldrig fått se hans ansikte..."
2024-04-03 av Anna Lena Evehäll
Berättelsen
2024-03-26 av Peter Lyxell
Tystnad
2024-02-29 av Anna Lena Evehäll
Lista äldre inlägg