Påsktiden
Publicerad 2018-04-03 av Anna Lena Evehäll
 

Vi lever i påsktiden, veckorna efter påsk. Den tid som är tänkt att påminna oss om påskens betydelse för våra liv, våra vardagsliv. 

Hur tänker du att påskens budskap, orden och budskapet om att Kristus har uppstått, påverkar din vardag? Att döden inte kunde behålla Kristus då han sprängde döden inifrån och steg ut i livet, in i livet igen. Denna gång med en uppståndelsekropp - vad har det med vår vardag att göra? Vad har det med våra liv att göra?

Lärjungarna fick under den här tiden ett flertal möten med den uppståndne. Där fanns Tomas, kallade tvivlaren, som inte kunde tro om han inte fick känna på såren i kroppen. Där fanns Petrus med flera som återgick till att fiska, utan att egentligen få något i näten förrän den uppståndne mötte dem på stranden. Paulus berättar att uppåt 500 personer fick möta den uppståndne under den här tiden. Omvälvande möten som fick dem att omvärdera så mycket av vad de trodde, levde och tänkte. 

När så pingsten kommer tar allt en oväntat vändning än en gång. Anden faller och som bortblåst är deras tungsinne, deras tvivel, deras undran. Nu kommer Anden som en frisk fläkt och förnyar deras liv, tankar och kärlek till Jesus Kristus. Han blir och förblir deras vän och Herre. 

Vad bär dig i din vardag? Hur bär din tro dig? 

Jag tänker att tron på den uppståndne är inte något jag bär, utan jag bärs av denna tro. Jesus finns ibland oss idag. Han är verkligen Immanuel, namnet som betyder "Gud med oss". Han bär upp hela tillvaron och ger den mening. Det betyder inte att det finns dunkel, mörker i tillvaron. Det betyder inte att ondskan slutat härja. Det betyder inte att människor kämpar än idag. Men det betyder att ingen av oss är ensam längre. Ingen av oss möter något slags mörker utan att Kristus är där. Ingen av oss är längre ensam. Vi är tillsammans i Kristus! 

Jesus lever! Gud välsigne dig. 

/Pastor Anna Lena 

Arkiv
"Jag har aldrig fått se hans ansikte..."
2024-04-03 av Anna Lena Evehäll
Berättelsen
2024-03-26 av Peter Lyxell
Tystnad
2024-02-29 av Anna Lena Evehäll
Lista äldre inlägg